Згущеного молока: 1 літр молока 3,2% 1 склянку цукру. Виливаємо молоко в каструлю і ставимо на вогонь. Відразу ж засипаємо склянку цукру. Як тільки молоко закипить, відразу зменшуємо вогонь. І потім варимо масу на помірному вогні до тих пір, поки молоко не вивариться приблизно на дві третини від початкового об'єму. Я постійно не помішувала, просто час від часу підходила до каструльці і трохи перемешивала масу. Коли ви побачите, що маса стала трохи густий і придбала приємний кремовий колір, можна знімати каструлю з плити і переливати вийшло згущене молоко.З 1 літра молока вийшло приблизно 400 г згущеного. Спочатку, поки вона не охолоне, буде здаватися рідкою, але після охолодження в холодильнику, загусне. Домашнє згущене молоко ідеально підійде для приготування крему, якщо наприклад потрібно збити масло зі згущеним молоком.
|