У даному рецепті взагалі-то використовується свіжа спаржа, але її можна цілком замінити на заморожену або консервовану. Необхідні для приготування зеленого салату продукти (розраховано на шість порцій): 125 грамів тонкої спаржі, 140 грамів листя салату, половинка великого огірка; для цитрусової заправки - сік і натерта цедра з одного лимона, одна чайна ложка меленого чорного перцю, одна столова ложки подрібненої зелені, невелика щіпка цукру і чотири столові ложки оливкової олії. Підходящої каструльці слід закип'ятити воду і в киплячу покласти спаржу. Варити спаржу потрібно близько трьох-чотирьох хвилин до м'якості, потім дістати її з допомогою шумівки і перекласти в посудину з холодною водою. Листя салату порвати руками на невеликі шматочки, а огірок необхідно порізати на тонкі смужки. Всі овочі викласти в салатник і перемішати. Для заправки потрібно з'єднати всі складові і злегка збити, а потім поступово перемішати з салатом.