Продукти: один кілограм молодого нерассыпчатого картоплі, цибуля зелена, сіль, мелений перчик. Для приготування соусу: чотири яйця, по одному пучку петрушки, щавлю і укропчика, чотири - шість стіл. ложечок яблучного оцту, три стіл. ложки рослинної олії, триста грамів сметани, пучочек зеленого лука. Приготування:
Картоплю миємо щіткою і варимо в шкірці у великій кількості підсоленої води близько півгодини. Зливаємо з картоплі воду, остуджуємо, чистимо і відправляємо настоюватися в холодильник в закритому посуді (на ніч).
Варимо яйця круто, охолодити, чистимо. Зелень моєму проточною водою, обсушуємо. Обриваємо листочки зі стебел і дрібно рубаємо.
Яйця і зелень кладемо в чашу блендера, наливаємо туди рослинне масло, сметану, оцет і доводимо до стану пюре. Солимо, перчимо. Ріжемо цибулю кільцями і з'єднуємо з соусом. Картоплю ріжемо тоненькими кружальцями і порціями змішуємо з соусом. Кожна скибочка картоплі повинен просочитися соусом. Зберігаємо салатик щільно закритим, а перед подачею прикрашаємо стеблинками зеленого лука.