Головна » Статті » Рецепти |
Банановий кекс з маком
Солодку випічку з бананом дуже вдало доповнює кисло-солодка лимонна глазур. Але, якщо часу в обріз або не хочеться чекати поки кекс просочиться, кекс можна приготувати і без просочення. Інгредієнти: 250 грам борошна, три столові ложки маку, 2 банана, 100 грам м'якого масла або маргарину, 100 мл кефіру, 2 яйця, 150 грам цукру, півтори чайних ложки розпушувача, чверть чайної ложки кориці, щіпка солі. Для глазурі: один лимон, 80 грам цукрової пудри. змішуємо Борошно з розпушувачем і сіллю, просіваємо в миску. Додаємо мак (розпарювати не потрібно), корицю, перемішуємо, відставляємо в сторону. М'яке масло або маргарин збиваємо з цукром в пишну масу до консистенції крему. Додаємо по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи суміш. У блендері подрібнюємо банани в однорідну кашку. Вливаємо кефір, збиваємо. Додаємо до масляної маси. Поступово додаємо борошняну суміш, вимішуємо однорідне тісто. Перекладаємо в змащену форму, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Готовий кекс обережно перекладаємо на решітку, даємо охолонути і поливаємо лимонною глазур'ю. Даємо просочитися, нарізаємо кекс шматочками. Глазур: вичавлюємо сік з лимона, розтираємо з цукровою пудрою. | |
Просмотров: 1005 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |