Головна » Статті » Рецепти

Банановий кекс з маком
Солодку випічку з бананом дуже вдало доповнює кисло-солодка лимонна глазур. Але, якщо часу в обріз або не хочеться чекати поки кекс просочиться, кекс можна приготувати і без просочення.

Інгредієнти: 250 грам борошна, три столові ложки маку, 2 банана, 100 грам м'якого масла або маргарину, 100 мл кефіру, 2 яйця, 150 грам цукру, півтори чайних ложки розпушувача, чверть чайної ложки кориці, щіпка солі.
Для глазурі: один лимон, 80 грам цукрової пудри.

змішуємо Борошно з розпушувачем і сіллю, просіваємо в миску. Додаємо мак (розпарювати не потрібно), корицю, перемішуємо, відставляємо в сторону.
М'яке масло або маргарин збиваємо з цукром в пишну масу до консистенції крему. Додаємо по одному яйця, кожен раз ретельно збиваючи суміш.
У блендері подрібнюємо банани в однорідну кашку. Вливаємо кефір, збиваємо. Додаємо до масляної маси. Поступово додаємо борошняну суміш, вимішуємо однорідне тісто.
Перекладаємо в змащену форму, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо приблизно 35-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою.
Готовий кекс обережно перекладаємо на решітку, даємо охолонути і поливаємо лимонною глазур'ю. Даємо просочитися, нарізаємо кекс шматочками.
Глазур: вичавлюємо сік з лимона, розтираємо з цукровою пудрою.
Просмотров: 1005
Категория: Рецепти |
| Теги: додаємо, Кекс

Рекомендовані рецепти:

Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Ватрушка "Ласун"
Готуємо пряники
Салат з оселедцем (рецепт)
Полуничний пиріг
Шоколадне печиво з кунжутом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: