Запіканка сирна: сир-1 кг яйце 3 шт. борошно 4 ст. л. цукор 1-2 ст. л. ванілін 1 пачка сіль 1/4 ч. л. розпушувач 1/2 ч. л. цукати, сушена вишня, родзинки за смаком. Сир, яйця, цукор, ванілін, сіль, борошно, розпушувач, перемішати. Додати цукати, сушену вишню, родзинки (попередньо запарити) і знову перемішати. Форму для кексу (приблизно 10х25 см з внутрішнім розмірам) змастити вершковим маслом, присипати борошном, струсити зайве. Масу викласти у форму, розрівняти. Поставити в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на середню полицю і випікати на повільному вогні приблизно 50 хвилин. Коли запіканка повністю зарум'яниться, вимкнути духовку, дати їй охолонути, акуратно вийняти з форми. Потім за бажанням розрізати на шматочки і викласти на блюдо.
|