Запечений хек з овочевою начинкою: Хек 2 тушки Сіль Перець чорний мелений Приправа для риби Сік половини лимона Для начинки: Цибуля ріпчаста 1 Морква 1 Томатний соус 1-2 ст. ложки Масло рослинне 1 ст. ложка Перець чорний мелений. Для начинки очистити овочі. Цибулю дрібно порізати, моркву потерти. Обсмажити цибулю і моркву на олії, додати томатний соус, сіль, перець. Трохи загасити. Хека очистити, розрізати майже до хвоста і вибрати хребет. Посолити, поперчити, посипати приправою і скропити лимонним соком. Залишити рибу на 30 хвилин маринуватися. Викласти начинку в середину риби. При тепловій обробці хек іноді може деформуватися. Якщо ви побоюєтеся, обмотайте рибу легко, не стягуючи, кулінарним шпагатом. Викласти рибу в кулінарний рукав. Рукав проколоти голкою в декількох місцях. Поставити деко в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. Якщо хочете, щоб хек зарум'яниться, останні 10 хвилин запікайте з розрізаним рукавом. Риба гарна в теплому і холодному вигляді.
|