Фаршировані запечені печериці: свіжі печериці 0,5 кг., м'ясний фарш (свинина) 400 грам, сир Пармезан 50 грам, цибуля ріпчаста 1 штука, сіль і спеції за смаком, рослинна або оливкова олія, свіжа зелень для сервірування. Свіжі печериці слід добре почистити, знявши шкірку з капелюшків, потім промити в холодній воді. Далі слід обережно за допомогою ножа видалити ніжки грибів, їх можна використовувати для приготування іншої страви, вони нам не знадобляться. Далі приготуємо м'ясну начинку. Для начинки можете використовувати будь-яке м'ясо, в даному рецепті використовується свинина. Для начинки м'ясо потрібно пропустити через м'ясорубку з дрібною решіткою, якщо такий не є, то пропускаємо м'ясо двічі. Цибуля можете дрібно порізати або його можна пропустити через м'ясорубку. Змішуємо цибулю з фаршем, солимо і перчимо за смаком і ретельно перемішуємо. Потім підготовленим фаршем наповнюємо капелюшки печериць, не шкодуємо фаршу, викладаємо його у вигляді «гірки». Далі кожен грибочок слід скропити рослинним маслом. Твердий сир слід натерти на самій дрібній тертці і потім посипати ним кожен гриб, так щоб весь фарш був покритий сиром. Далі перекладаємо капелюшки грибів на деко, який потрібно змастити маслом і відправляємо в духовку, розігріту до 200° градусів хвилин на 20 — 25. Закуску подаємо гарячою.
|