Запечена курка: 2 столові ложки копченої або просто паприки, 2 чайні ложки розтопленого вершкового масла, 1 чайна ложка меленого часнику, 1 1/2 чайних ложки солі, 1/2 чайної ложки чорного меленого перцю, 1 курка. Для поливання: 4 столових ложки меду 2 столових ложки лимонного соку. Розігрійте духовку до 160 градусів за Цельсієм, добре промийте курку холодною водою і обсушити за допомогою паперового рушника. Змішайте паприку, часник, розтоплене вершкове масло, сіль і перець. Натріть цією сумішшю всю курку і покладіть її на деко для запікання. Розтопіть мед і змішайте з лимонним соком. Відкладіть в сторону. Покладіть курку в духовку і запікайте приблизно 1 годину 15 хвилин. Через 35 хвилин полийте курку медово-лимонної сумішшю і продовжуйте поливати її кожні 15 хвилин до готовності. Птах буде готова, коли на місці проколу буде виступати прозора, а не рожева рідина.
|