Заливні фрукти: лимон, тільки сік 1 штука пудра цукрова 0,75 склянки груша 1 штука мандарин 2 штуки зелений і чорний виноград без кісточок 200 грам журавлинний морс 650 мл желатин в гранулах 10 р. Желатин заллємо чотири столові ложки холодної води і відставити на 15 хв. зріжемо з лимона 3 тонкі смужки цедри, з лимона витиснемо сік. покладемо в сотейник цукрову пудру і цедру, наллємо лимонний сік журавлинний морс. варимо на маленькому вогні 5-7 хв. остудимо. процідимо, змішаємо з желатином. Фрукти очистимо й наріжемо невеликими кубиками. Виноград вимити. розкладемо виноград і фрукти по формочках, заллємо желатиновою сумішшю. поставимо в холодильник до повного застигання. Перед подачею перевернемо на тарілки, накриємо гарячим рушником і через кілька хвилин знімемо формочки.
|