Індичка - смачна і соковита птах, але, порівняно з курятиною, вимагає трохи більшого часу для приготовления.Особенно вдалою виходить запечная індичка. Необхідні продукти: 1 кг філе идейки, 5 зубчики часнику, 1 лимон, 1 столова ложка сухого базиліка, сіль, червоний і чорний мелений перець, 3 столові ложки оливкової олії. Процес приготування: Філе індички промити, обсушити паперовими рушниками, проколоти в кількох місцях довгим гострим ножем. Часник нарізати на тонкі часточки, зняти цедру з лимона, половину нарізати кубиками. Шматочками часнику і лимона нашпигувати отвори в м'ясі. Приготувати суміш із масла, лимонного соку половини лимона, солі, перцю і базиліку. Індичку залити і маринувати півгодини. Викласти у форму для запікання, полити маринадом, закрити щільно фольгою. Поставити в нагріту до 180 ° с духовку на 40 хв. Потім прибрати фольгу і готувати ще 10-15 хвилин, поки не утвориться скоринка, поливаючи утворилася рідиною.