Для приготування цієї страви вам знадобляться наступні інгредієнти: один кілограм яловичого язика, близько трьох літрів холодної води, половина літра м'ясного бульйону (також яловичого), одна досить велика ріпчаста цибулина, одне куряче яйце, один солоний огірок середнього розміру, один пакетик желатину, один корінець петрушки, дві штучки лаврового листочка, один пучок зелені кропу, чотири столові ложки тертого хрону, чорний перець горошком і сіль. Яловичий язик слід ретельно промити, а після цього відварити в трохи підсоленій воді, додавши перець горошком, дрібно нарізаний корінь петрушки, ріпчасту цибулину, лавровий лист. Желатин замочіть в теплій воді. Вже готовий мову необхідно вийняти з бульйону, очистити і остудити, а потім нарізати скибочками і викласти на відповідне блюдо. Близько вареного яловичого мови викласти для прикраси відварене круто і порізане куряче яйце і нарізаний кружечками солоний огірок, зелень кропу. М'ясний бульйон потрібно змішати з замоченим желатином, добре розмішати суміш і залити отриманою рідиною скибочки мови, поставити блюдо в холодильник на пару годин. Подавати до столу готове блюдо разом з хріном.
|