Закусочний торт «Оселедець під шубою»: Філе оселедця 1 штука Варена буряк 2 штуки Варена картопля 3 штуки Варена морква 3 штуки Цибуля ріпчаста штуки Варені яйця 3 штуки Майонез 200 грам Желатин 20 грам Вода кип'ячена 60 мл Сіль, перець, спеції за смаком Салат, петрушка і т. п. для прикраси. Для початку, желатин потрібно замочити у воді на 60 хвилин (для того, щоб він набух). Після цього, нагріваємо до повного розчинення. Коли желатин охолоне, перемішуємо його з майонезом (використовуємо лише 150 грамів, решта 50 підуть на прикрасу). Картоплю, буряк, моркву (2 штуки), оселедець, яйця (2 штуки) і цибулю подрібнюємо. Для цього добре підійде як м'ясорубка, так і блендер. Отриману суміш додаємо в майонез з желатином, солимо і перчимо, і дуже добре перемішуємо. Отриману масу краще всього викладати в силіконову форму для пирога (так легше всього буде діставати нашу страву). Після повного застигання, перевертаємо вийшов торт, і акуратно виймаємо його із формочки. Буде дуже гарно, якщо ви будете викладати торт на листя салату. Після цього починаємо його прикрашати. У нас залишилася одна варена морква і одне куряче яйце. Яйце натираємо на дрібній тертці і притрушиваем їм торт. А далі – справа вашої фантазії. З решти морквини можна викласти квітка або щось інше. Майонезом зі шприца (або прямо з упаковки) можна намалювати візерунки. Прикрашаємо це все зеленню.
|