Така смачна закуска з курячого м'яса з начинкою з кураги і чудовим соусом ще і виглядає дуже апетитно завдяки красивому оформлення з картоплі і тому цілком може стати гідною прикрасою святкового столу або ж просто трохи урізноманітнити звичне щоденне меню.
Для приготування цього оригінального страви вам знадобляться такі складові (в розрахунку на одну порцію): 150 грамів курячого філе, одна штучка кураги, половинка чайної ложки вершкового масла, мелений чорний перець, сіль, оливкова олія і одна-дві картоплини, а також для приготування соусу - по одній чайній ложці майонезу і сметани, третина зубчики часнику, одна столова ложка натертого сиру, щіпка спецій для м'яса.
У відповідного розміру шматок курячого філе потрібно зробити надріз-кишеньку, після чого м'ясо з усіх боків посипати перцем і сіллю, а також змастити оливковою олією і помістити всередину заморожене вершкове масло і попередньо запарені в окропі курагу. Обернути філе фольгою і запікати 40 хвилин в гарячій духовці, після чого остудити і зняти фольгу. Картоплю необхідно очистити і натерти на тертці для приготування корейської моркви і обсмажити у фритюрі, після чого дати стекти зайвому жиру. Всі інгредієнти для соусу змішати і обмазати їм запечене філе, а потім обваляти в підсмаженому картоплі.
|