Закуска в лаваші «Святкова»: 1 вірменський лаваш (тонкий) або 6 невеликих тонких лавашів, 400 г будь-якого м'ясного фаршу, 1 яйце, 2 великі цибулини , 1 червоний болгарський перець, 1 морква, 2 ст. л. томатної пасти, 200 г твердого сиру , сіль, мелений перець, спеції для фаршу , майонез для змащування , рослинна олія, зелень. Вірменський лаваш дозволяти на 6 однакових частин. Цибулину дуже дрібно нарізати (можна пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці). Зелень нарубати, дрібно нарізати очищений від насіння червоний перець. У фарш додати яйце, подрібнену цибулю, зелень, нарізаний болгарський перець, спеції, сіль, мелений перець. Ретельно вимісити і розділити на 6 частин. Нарізати кубиками другу цибулину, натерти на середній терці моркву, все обсмажити на рослинному маслі, а потім загасити 3-4 хв. в томатній пасті, розведеним кип'яченою водою. Натерти на крупній тертці сир. Форму для запікання злегка змастити рослинним маслом. Кожен шматочок лаваша змастити майонезом, рівномірно розподілити фарш, згорнути рулетом і викласти у форму. Запікати в попередньо розігрітій до 180° духовці близько 40 хвилин (до готовності фаршу). Потім на рулети викласти томатну зажарку, а зверху посипати тертим сиром. Помістити на кілька хвилин у гарячу духовку, щоб сир розплавився. Закуску можна прикрасити зеленню і подавати на стіл гарячою чи холодною.
|