Закуска «Оселедець під шубою»: філе оселедця 0,1 кг; картоплю 0,3 кг; моркву 0,1 кг; буряк 0,15 кг; яйця 2 шт; зелена цибуля 2 пера; майонез 1-2 столових ложки. Вимиваємо овочі і складаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і варимо до готовності. Картопля вариться швидше, ніж морква і буряк, тому дістаємо її раніше, інакше вона розвалиться. Остуджуємо овочі, після чого очищаємо і подрібнюємо в пюре, кожен овоч окремо. Додаємо в кожну пюре майонез і перемішуємо. Яйця відварюємо в круту, остуджуємо (заливаємо холодною водою і залишаємо на 5 хвилин) і очищаємо. Натираємо на тертці, додаємо майонез, перемішуємо. Філе оселедця нарізаємо тонкими скибочками (переконайтеся, що в ньому немає кісточок). Цибулю дрібно нарізаємо. Беремо килимок для ролів, застеляємо його харчовою плівкою. Спочатку викладаємо зелену цибулю, далі йде шар оселедця, шар картоплі, моркви, буряка і завершуємо шаром яєць. Загортаємо в рулет, допомагаючи собі килимком, загорнути в харчову плівку і прибираємо в холодильник, щоб остудити. Перед подачею рулет нарізаємо на невеликі шматочки.
|