Відмінна закуска для любителів дарів моря. Хто стежить за своєю вагою, можуть не використовувати жирні вершки і не запікати, а просто заправити лимонним соком.Необходимые продукти: 2 стейка лосося, 4 картоплини, 200 г кальмарів, 250 г великих креветок, склянку вершків 20% жирності, 1 лимон, 2 зубчики часнику, пучок кропу, 1 столова ложка вершкового масла, чорний мелений перець, сіль. Процес приготування: стейки лосося запекти на грилі, зняти шкуру і розламати вилкою на невеликі шматочки. Креветки відварити і почистити. Кальмари теж швидко зварити в окропі, не переварюючи до готовності, остудити і порізати смужками. Картоплю зварити в мундирі, видалити шкірку, нарізати кубиками. Часник подрібнити. Форму для запікання обмазати малому. В довільному порядку викласти рибу, креветки і кальмари, злегка перемішуючи і заправляючи сіллю, перцем, часником, поливаючи лимонним соком. Все залити вершками. Поставити в заздалегідь нагріту до 180 ° с духовку на 30 хв. Гарячу закуску посипати дрібно нарубаною зеленню кропу подавати на стіл.
|