Якщо традиційна вівсянка вам набридла, спробуйте приготувати кашу по цьому рецепту. Результат не розчарує - виходить не просто каша, а самий справжній десерт. Дуже смачно і корисно! Інгредієнти: 100 грам вівсяних пластівців, 100 мл води, 300 - 500 мл. молока (залежить від бажаної густоти каші), щіпка солі і цукор за смаком, одне - два яблука, чотири столові ложки цукру, 20 г вершкового масла.
Вівсяні пластівці потрібно обов'язково один-два рази промити під холодною водою. В принципі, тоді воду додавати вже не знадобиться - цілком достатньо тієї кількості, що залишиться в каструльці. Поставте каструлю на невеликий вогонь, влийте молоко, посоліть, додайте цукор за смаком і дайте закипіти. Варіть хвилин десять, поки каша почне загусати, потім зробіть мінімальний вогонь, накрийте кришкою і залиште ще хвилин на 10-15. Яблука очистіть від шкірки. Наріжте кубиками. У сковорідці з товстим дном розтопити масло, покладіть цукор, доведіть до кипіння і викладіть яблука. Карамелизуйте їх до злегка коричневого кольору. Готову кашу розкладіть по тарілках, зверху покладіть яблука, полити карамеллю і відразу ж подавайте. Приємного апетиту!