Вишневий штрейзель: Для пирога: 2 ,5 склянки борошна 2/3 склянки цукру 1 склянку холодного вершкового масла, нарізаного кубиками 1/2 ч. л. мигдального екстракту 2/3 склянки вишневого варення 1/3 склянки червоного малинового варення Для глазурі: 1 склянка цукрової пудри, просіяної 1/4 ч. л. мигдального екстракту 1/2 їдальні ложки вершкового масла, розтопленого 1-2 столові ложки молока. Розігрійте духовку до 180С і змажте прямокутну форму для випічки. Змішайте борошно і цукор. Додайте мигдальний екстракт і знову перемішайте. Додайте вершкове масло і добре порубаєте до утворення рівномірних крихт. Викладіть дві третини крихт в підготовлену форму і притисніть руками, рівномірно розподіливши. Змішайте вишневе і малинове варення і викладіть суміш поверх основи з крихт. Рівномірно посипте залишилися крихти зверху. Випікайте в попередньо розігрітій духовці протягом 35-45 хвилин або поки краю злегка не підрум'яняться. Вийміть з духовки на решітку і дайте повністю охолонути, перш ніж різати на квадрати. Для глазурі змішайте мигдальний екстракт, розтоплене вершкове масло і одну столову ложку молока з цукровою пудрою. Добре перемішайте, щоб об'єднати і додайте невелику кількість залишкового молока, по мірі необхідності, поки не дійдете до потрібної консистенції. Полийте глазур на розрізаний на квадрати пиріг. Дайте застигнути перед подачею на стіл.
|