Головна » Статті » Рецепти

Вірменський хліб
Хліб робиться порційним, як наші булочки. Із-за особливостей розкачування і додання оцту, він виходить як би шаруватим всередині, схожим на французький міні-багет. Якщо немає житнього борошна, хліб можна зробити тільки на пшеничного.

Інгредієнти: 450 грам пшеничного борошна, 100 грам житнього борошна, 300 мл мінеральної води + 100 мл звичайної теплої води, 6 грам сухих дріжджів, десертна ложка 9% оцту, дві столові ложки рослинної олії, столова ложка цукру, півтори чайних ложки солі (сіль за смаком).

Дріжджі змішуємо з сіллю і цукром, вливаємо мінеральну воду, додаємо теплої водички щоб процес активації дріжджів проходив швидше. Як тільки з'явиться піна, вливаємо оцет, всипаємо обидва види борошна (борошно потрібно просіяти), підливаємо масло і замішуємо м'яке тісто. Даємо підійти в теплі, обминаємо, дістаємо з каструлі і на столі тісто злегка розтягуємо. Складаємо його конвертиком, знову робимо колобок, залишаємо для підйому.

тісто ділимо на 15-20 шматочків, робимо з них кульки і починаємо розгортати долоньками в вигляді веретена. Катати треба вперед-назад, намагаючись розкачати так, щоб краї були тонше, ніж серединка. Перекладаємо на деко, хвилин через 15-20 відправляємо хлібець в духовку і випікаємо 5 хвилин при температурі 200 градусів. Дістаємо, скроплюємо водою і печемо ще 5-7 хвилин.
Просмотров: 701
Категория: Рецепти |
| Теги: борошна, хліб

Рекомендовані рецепти:

Рулет з яблуками
Готуємо сирники
Домашня сметана
Цибулевий джем
Морквяно-апельсиновий пиріг
Овочі, запечені з прянощами і медом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: