Досить незвичний рецепт для заготовок на зиму, адже зазвичай з цих ягід максимум роблять сік і нікому і в голову не приходить, що з винограду можна зварити варення! Необхідні інгредієнти для варіння варення з винограду: один кілограм винограду, один з половиною склянку води, один кілограм цукрового піску, сік з половини лимона, половинка чайної ложки ванільного цукру. Це виноградне варення вариться зазвичай в три-чотири прийоми. Ягоди винограду слід відокремити від кетягів, відібрати потрібно тільки цілі-цілісенькі ягідки, а пошкоджені видалити. Після цього ягоди винограду необхідно добре вимити і відкинути на друшляк для того, щоб стекла рідина. Потім вимиті виноградини бланшувати протягом однієї хвилини в киплячій воді, знову відкинути і перекласти в холодну воду. З води і цукру зварити сироп (якщо виноград попався дуже кислий, то кількість цукру можна збільшити). Опустити ягоди в сироп і варити в ньому близько п'яти хвилин, а потім залишити на шість-сім годин. Після варення варити ще два рази - перший раз протягом 10 хвилин, потім дати постояти ще вісім годин і варити другий раз вже до повної готовності варення. Незадовго до кінця приготування додати ванільний цукор і лимонний сік.
|