Пропоную рецепт приготування смачних домашніх вершкових цукерок. За класичним рецептом з книги Гастроному" вони готуються з горіхами, що іменуються як "макадамія". Хто в курсі, що це за горіхи такі? Я поняття не маю і не чула про такі, але впевнена, що можна трохи відійти від класичного рецепту і замінити невідомі мною горіхи макадамія на звичайний фундук. Потрібні продукти: горіхів (замінили на фундук) двісті грам - очищених, свіжих вершків пів склянки і дві столові ложки з гіркою цукру (бажано коричневий, так за рецептом сказано), ванілін і трохи темного шоколаду (для прикраси готових цукерочок).
Готуємо вершкові цукерки: вершки в невелику каструльку або в кухоль переливаємо,змішуємо з цукром і варимо до загустіння, при цьому треба постійно розмішувати вершки. Четверту частину горіхів залишаємо в цілому вигляді,решта подрібнюємо і цей порошок всипаємо в густу вершкову суміш, розмішуємо. Як тільки суміш до кімнатної температури охолоне - ліпимо невеликі кульки, всередину яких закладаємо по цілісному горішку.
Остиглі цукерки за бажанням топленным шоколадом прикрашаємо. Приємного!