Головна » Статті » Рецепти

Мафіни з шоколадом
Інгредієнти:
* 80 г вершкового масла
* 80 г молочного шоколаду
* 80 г цукру
* 2 яйця
* 80 г борошна для млинців
* 3 ст. л. цукрової пудри
Для шоколадної глазурі:
* 125 г молочного шоколаду
* 50 мл вершків жирністю 35%
* 1 ст. л. розчинної кави
Приготування:
1. Приготувати глазур. Шоколад поламати на шматочки, скласти в жароміцну посуд і поставити на каструлю відповідного діаметра зі слабко киплячою водою. Готувати, доки шоколад повністю не розтопиться. Зняти з вогню, влити вершки, додати розчинна кава, перемішати. Дати охолонути.
2. Приготувати тісто. Розтопити Шоколад на водяній бані, додати вершкове масло і перемішати.
3. Зняти з вогню, дати трохи охолонути і всипати цукор. Яйця трохи збити. Постійно перемішуючи, влити їх в шоколадну суміш. Поступово всипати борошно і вимісити гладке еластичне тісто.
4. Силіконові форми збризнути водою. Покласти по чайній ложці шоколадній глазурі у кожну форму.
5. Розігріти духовку до 180 С. На глазур у кожну форму розкласти тісто. Випікати 23-25 хв.
6. Поставити форми з кексами на решітку і, поки вони ще гарячі, змастити що залишилася глазур'ю. Дати трохи охолонути і посипати цукровою пудрою. Подавати теплими або холодними.
Якщо ви будете готувати в керамічної або металевому посуді, необхідно змазати форми маслом і прокладати пергаментом або спеціальними паперовими формами. Наповнити форми тестом на половину їх обсягу.
Поліна Соболєва
Просмотров: 708
Категория: Рецепти |
| Теги: шоколад

Рекомендовані рецепти:

Японський чізкейк
Листковий салат з сиром фета
Картопляні биточки
Гуляш з індички з овочами
Шоколадно-кавовий пиріг з чорносливом
Спагетті з шинкою і томатним соусом
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: