Венесуельський горіховий торт: Для бісквіта: 5 яєць 125 г подрібнених волоських горіхів 140 гр борошна 200 гр цукру 120 мл молока 1 ст. ложка оливкової олії. Для ганаша: 100 гр гіркого шоколаду 140 мл вершків жирністю 20-22% банка вареного згущеного молока (400 гр). Білки відділяємо від жовтків. Жовтки збиваємо з маслом і молоком, додаємо борошно і горіхи, перемішуємо до однорідності. Білки збиваємо з цукром в міцну піну. Тепер нам потрібно з'єднати 2 суміші. Кладемо в миску з білками половину тіста і акуратно розмішуємо рухами знизу вгору. Потім додаємо залишки і знову розмішуємо. Форму (21 см) змащуємо маслом і викладаємо в неї тісто. Випікаємо в розігрітій до 160 градусів духовці протягом 1 години. Даємо охолонути 10 хвилин у відкритій духовці, перекладаємо на решітку і повністю охолодити. Корж розрізаємо вздовж на 2 частини. Одну кладемо на блюдо і змащуємо шаром вареного згущеного молока. Накриваємо другою половиною. Готуємо ганаш. Вершки доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Шоколад ламаємо на маленькі шматочки, кладемо в вершки і розмішуємо, поки шоколад не розтане. Поливаємо торт ганашем. Зверху можна посипати нарізаними горіхами. Даємо торту постояти 4 години в холодильнику.
|