Я завжди любила це варення. Він і смачне і таке красиве.)) Вариться варення з райських яблучок не складно. Спочатку треба кожне яблучко промити і хвостик трохи підрізати. Беремо дерев'яну зубочистку і кожне яблуко глибоко проколюємо. Можна в двох місцях. Гріємо в каструлі воду, даємо їй закипіти і як тільки вода до дев'яносто градусів охолоне, закладаємо яблука (один кг яблук) і даємо їм повністю охолонути у воді. Беремо одну склянку води (та, в якій яблучка лежали) і додаємо півтора кг цукру. На повільному вогні розтоплюємо цукор, повинен вийти дуже густий сироп. Яблучка в цей сироп опускаємо, збільшуємо вогонь, як тільки закипить сироп - вимикаємо вогонь і на чотири години відставляємо варення, нехай остигає.
Через три години знову включаємо вогонь, повертаємо каструльку на вогонь і варимо вже на повільному вогні до того моменту, поки яблучка не почнуть змінювати забарвлення, в ідеалі вони повинні стати практично прозорими. Даємо готовому варення з райських яблучок злегка охолонути і закочує в стерильні банки.