Ви коли небудь пробували варення з огірків? Я точно не пробувала, але цікаво було б скуштувати смак. Для того, щоб таке екзотичне приготувати варення, потрібні дуже дрібні огірочки - корнішони. Чим менше будуть огірочки, тим краще буде, їх не доведеться дрібно нарізати кільцями. Приготування варення: огірочки необхідно солоною водою залити, зверху і під огірочки капустяний лист покласти. Три дні нехай огірочки лежать в розсолі, по ідеї вони повинні пожовтіти, тобто втратити свій соковитий зелений колір. Після цього огірочки виймаємо і в широку миску складаємо, а розсіл до кипіння доводимо, заливаємо огірки. Потім знову зливаємо розсіл, доводимо до кипіння і заливаємо огірочки(вони повинні знову позеленіти). Після цього в іншу ємність перекладаємо їх і чистою проточною водою заливаємо.
Тримаємо в чистій воді три дні і тільки потім варимо варення. Готуємо сироп (цукор + вода), додаємо імбир, лимонний свіжий сік і лимонну цедру. Варимо До готовності варення.
Інгредієнти для варення з огірків: цукру 600гр., огірочків 400 гр, імбиру 25 гр, лимона дві, півтори склянки води. Мені здається, що цукру в исходнике рецепта вказується мало, треба більше його класти.