Це варення можна варити восени і взимку, оскільки головний інгредієнт, тобто гарбуз, є у продажу в холодну пору року. Судячи з відгуків тих, хто вже варив це варення, - воно чудове і неймовірно смачне! Поїдається відразу по закінченню варіння. Завтра ж піду куплю шматочок гарбуза і зварю на пробу, а поки пропоную вам рецепт. Інгредієнти: гарбуза один кілограм, кураги (будь-якого розміру) триста грамів цукру п'ятсот грам. Вода тут не потрібна, сік по ідеї повинна пустити гарбуз.
Як готувати: гарбуз очищаємо від шкірки і на середній тертці натираємо. Складаємо в каструлю, засипаємо цукром. Курагу треба ретельно промити, дрібно нарізати і так само додати до гарбуза. Все перемішуємо і залишаємо на деякий час, нехай гарбуз сік віддасть. Як тільки з'явиться сік - ставимо каструльку на вогонь. Варимо до кипіння. Вимикаємо вогонь, включаємо знову через дві години знову після закипання вимикаємо. Так проварюємо рівно три рази гарбузове варення і після цього можна розкладати по банках.