Головна » Статті » Рецепти

Варення з баклажанів
Швидше за все, це блюдо можна назвати не варенням, а мармеладом з баклажан. Вирішила приготувати за цим рецептом баклажани. Ну що сказати, дуже екзотично, нестандартно. Але більше, мабуть, готувати не наважуся. Хоча на Сході це варення навіть дуже люблять.
Необхідно взяти:

Маленькі баклажани - 3 кг;
Вода - 9 склянок;
Цукор - 4,5 кг;
Кислота лимонна - 1 ч. л.;
Сода - 1 ч. л.;
Прянощі - гвоздику, кардамон, корицю та інші.

Як будемо варити?

Баклажани треба промити і зрізати шкірку. Після цього відразу перекласти в каструлю з водою і содою. Залишити баклажани на 4 години. Потім баклажани промивають і проколюють у кількох місцях виделкою.

Треба закип'ятити і проварити баклажани в киплячій воді близько п'яти хвилин. Після цього перекласти їх у друшляк і дати їм охолонути.

З цукру і води треба зварити сироп. Потім їм залити баклажани і проварити з півгодини. Прянощі перекласти в бязевый мішечок і покласти в таз з баклажанами. Потім треба прибрати таз з плити і дати баклажанам повністю охолонути. Потім знову продовжити варіння баклажанового варення, тільки ще додати лимонну кислоту. Варять таким чином баклажани до повної готовності. Вони повинні стати прозорими, а сироп буде коричневим.

Після цього мішок треба буде прибрати, баклажани розкласти по стерилізованим банкам, залити сиропом і закатати.

Приємного апетиту!



Просмотров: 941
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: баклажани, треба

Рекомендовані рецепти:

Горіхово-яблучний кекс
Сирні кексики
Квасоля по-грузинськи з горіхами
Овочевий суп-пюре з каррі
Котлети з підливою
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: