Головна » Статті » Рецепти |
Варення з баклажанів
Швидше за все, це блюдо можна назвати не варенням, а мармеладом з баклажан. Вирішила приготувати за цим рецептом баклажани. Ну що сказати, дуже екзотично, нестандартно. Але більше, мабуть, готувати не наважуся. Хоча на Сході це варення навіть дуже люблять. Необхідно взяти: Маленькі баклажани - 3 кг; Вода - 9 склянок; Цукор - 4,5 кг; Кислота лимонна - 1 ч. л.; Сода - 1 ч. л.; Прянощі - гвоздику, кардамон, корицю та інші. Як будемо варити? Баклажани треба промити і зрізати шкірку. Після цього відразу перекласти в каструлю з водою і содою. Залишити баклажани на 4 години. Потім баклажани промивають і проколюють у кількох місцях виделкою. Треба закип'ятити і проварити баклажани в киплячій воді близько п'яти хвилин. Після цього перекласти їх у друшляк і дати їм охолонути. З цукру і води треба зварити сироп. Потім їм залити баклажани і проварити з півгодини. Прянощі перекласти в бязевый мішечок і покласти в таз з баклажанами. Потім треба прибрати таз з плити і дати баклажанам повністю охолонути. Потім знову продовжити варіння баклажанового варення, тільки ще додати лимонну кислоту. Варять таким чином баклажани до повної готовності. Вони повинні стати прозорими, а сироп буде коричневим. Після цього мішок треба буде прибрати, баклажани розкласти по стерилізованим банкам, залити сиропом і закатати. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 941 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |