Ось такий рецепт я хочу запропонувати, варення готується саме з зелених не стиглих абрикос, у яких ще не сформована кісточка. Всі абрикоси промити і довгою товстою голкою проколоти з двох сторін (в довжину і в ширину). Перекладаємо їх у два шари марлі і пов'язуємо Опускаємо цей мішечок в киплячу воду і тримаємо там рівно дві хвилини, потім виймаємо з каструлі і відразу ж в холодну воду занурюємо.
В каструльці воду змішуємо з цукром, доводимо до кипіння. Як тільки цукор розчиниться весь, перекладаємо абрикоси в сироп, вимикаємо відразу ж вогонь під каструлею. Як тільки сироп охолоне, знову включаємо вогонь і вже до готовності проварюємо наше варення. А тільки готовність до смаку визначаємо, орієнтуючись на свої смакові уподобання. ЗИ: не виймаємо кісточки з абрикосів.
Інгредієнти: три склянки води, цукру кіло триста грамів, 800 - 900 гр. нестиглих абрикос. Для аромату можна додати лимонний сік, на це кількість абрикос вистачить соку з половинки лимона.