Таке варення вариться всього тридцять хвилин, знадобляться родзинки, яблука і чорна смородина, плюс лимон. Замість родзинок можна додати курагу в'ялену або ж стиглі абрикоси (якщо вирішите варити з абрикосами, кісточки потрібно попередньо вийняти). Беремо один кг цукру і один стакан води, змішуємо, на вогонь в каструлі ставимо і чекаємо, поки цукор частково розчиниться. Виходить страшенний сироп, в нього треба видавити сік одного великого лимона, сюди ж можна і нарізану цедру додавати. Яблука промиваємо і тонко шкірку зчищаємо, насіння і тверді частинки видаляємо. Смородину моєму і всі гілочки обов'язково обриваємо.
Смородину (стакан) і яблука нарізані дрібно (кілограм - півтора) закладаємо в гарячий сироп, варимо на повільному вогні. Родзинки можна відразу ж додавати, але краще його закладати перед кінцем варіння. Сік пускають яблука, відповідно варення буде в міру густою. Варити "Економне" варення треба рівно тридцять хвилин і потім в банки " закочувати.
|