Нещодавно свої старі записи кулінарні переглядала і знайшла один рецепт варення, який ні разу не готувала, але точно знаю, що це має бути неймовірно смачно. Готується це варення з пелюсток шипшини, власне і готувати його елементарно, це навіть варення варити не треба. Дві склянки пелюсток квітів шипшини треба дуже добре промити і можливо струсити всі воду. Напевно треба їх просто на великі паперові рушники розкласти і зайва вода швидко вбереться. Потім пелюстки у велику глибоку миску пересипаємо і однією склянкою цукру засипаємо. Далі просто чистими руками потрібно перетирати цукор з пелюстками. Повинна вийти густа ароматна маса, але весь цукор повністю не розчиниться.
Все, варення готове! Зберігати його треба обов'язково в чистій банку, не просто чистою, а в попередньо стерилізованої. Банку над парою три хвилини потримати, остудити, варення перекласти в холодильник поставити. До речі, в цих пелюстках вітаміну С більше, ніж у самих плодах шипшини.