Список інгредієнтів: для тіста - дві склянки борошна, пів чайної ложки солі, дві столові ложки рослинного масла, одну склянку окропу; для начинки - 600 г редьки, одна або дві великі морквини, одна-дві цибулини, рослинне масло, перець, сіль. Борошно просіяти, додати до неї сіль і перемішати, в середині гірки борошна зробити поглиблення, додати рослинне масло і окріп. Дати масі трохи охолонути і гарненько вимісити до однорідності, підсипаючи по мірі необхідності борошно. Потім тісто накрити і дати полежати 15-20 хвилин. Цибулю подрібнити, редьку та моркву помити, почистити і натерти на крупній тертці. Розігріти на сковороді олію і обсмажити спочатку цибулю, а потім додати до нього моркву і редьку, все це обсмажувати до готовності (начинка повинна стати сухий), поперчити і посолити. Дати начинці повністю охолонути. Зліпити з тіста вареники і потім відварити їх, варяться ці вареники дуже швидко, протягом 3-5 хвилин. Готові вареники викласти в миску і змастити маслом.
|