Виявляється на різдвяні свята з маком готують не тільки кутю і всілякі пиріжки і пончики, існує також рецепт вареників з маковою начинкою.
Для приготування вареників з маком вам знадобляться наступні продукти: для начинки вареників - один з половиною склянку маку, половина склянки цукру, окріп для тіста - дві з половиною склянки пшеничного борошна, приблизно чверть склянки води, два яйця, сіль; також потрібно буде кілька ложок меду або цукру для того, щоб полити милі посипати готову страву.
Мак необхідно залити окропом і дати постояти деякий час, після чого воду злити, а мак добре розтерти з половиною склянки цукру. З двох з половиною склянок борошна з додаванням яєць і солі замісити тісто, доливаючи холодну воду до потрібної консистенції. Дати готовому тісту трохи постояти. Тісто для вареників розкачати, вирізати з нього склянкою або чимось іншим, відповідним для цієї мети кружечки, в центр кожного гуртка викласти трохи начинки і виліпити вареники. Відварити вареники до готовності в трошки підсоленій киплячій воді, викласти в тарілку або миску і зверху полити медом або ж посипати цукром.
|