Головна » Статті » Рецепти

Ажурні млинці (рецепт)
Такі красиві тоненькі ажурні млинці готувати зовсім нескладно, а результат дуже порадує ласунів, тим більше, що такі млинці можна з'їсти як і просто так, так і начинити їх будь за вашим бажанням начинкою - солодким сиром, наприклад, або яблуками.

Для того, щоб спекти ажурні млинці вам буде потрібно взяти такі складові: 400 грамів пшеничного борошна вищого сорту, один літр молока, одне куряче яйце, половина пакетика сухих дріжджів (або 30 г свіжих дріжджів), дві чайні ложки цукрового піску, невелика щіпка солі і ще приблизно 150-300 мл окропу.

Свіжі дріжджі розкришити в миску і залити теплим молоком, сухі ж просто залити, потім додати сіль і цукор і всипати борошно і розмішати до однорідності, після чого накрити миску рушником і поставити в тепле місце.
Після того, як тісто збільшиться в два рази, додати в нього трохи збите куряче яйце, знову розмішати і знову залишити в теплому місці приблизно на одну годину, а в знову піднялося тісто вилити окріп (по консистенції має вийти як нежирна сметана) і смажити млинці на розігрітій і змащеній олією сковорідці, наливаючи трохи тіста. Смажити млинці потрібно з обох сторін.
Просмотров: 969
Категория: Рецепти |
| Теги: ажурні, млинці

Рекомендовані рецепти:

Омлет-десерт з горіхами і курагою
Цибульні булочки
Креветочний салат по-креольски
Рибні зрази з зеленню та маслом
Fougasse - або що таке фугас?
Домашній кекс
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: