Рецептів вареників безліч залежно від начинки. Хоча, одними з найбільш звичних і популярних вважається картопляна, мені найбільше до душі квашена капуста з грибами. Можна взяти будь-які гриби - печериці, гливи, лисички, маслюки, сироїжки, причому, свіжі або солоні, буде смачно! Тісто, саме звичайне, прісне: дві склянки борошна просіяти в миску, зробити гірку, вбити яйце, влити півсклянки підсоленої води, швидко замісити пружне тісто. Начинка: 1 морквину натерти на крупній тертці, обсмажити на сковороді в соняшниковій олії з порізаною кільцями цибулею, додати 400 г квашеної капусти, обсмажити, закрити кришкою, тушкувати хвилин 10. Як капуста стане м'якою, кладемо 300 гр грибів, нарізаних тонкими пластинками, у мене зараз печериці. Все перемішати, ще потримати під кришкою 5 хв. Почати тісто тонким шаром, вирізати кружечки чашкою, покласти начинку, змастити краю водою, зліпити вареники. Добре витримати їх хоча б годину в морозилці. Зварити вареники в киплячій підсоленій воді, за бажанням, в тарілку додати сметани.
|