Варене сало: 1 кг сало з проріззю 3 ст. л. солі 1,5 л. води 4 шт. чорного перцю горошком чорний мелений перець 4 зубчики часнику цибулиння 3 лаврових листочка. Сало добре натерти сіллю. На м'яку сторону розкласти дрібно рубаний часник. Злегка посипати меленим чорним перцем. Загорнути шкіркою вгору і щільно зв'язати ниткою. Налити в каструлю води, насипати солі, чорний перець горошком, лавровий лист, лушпиння цибулі. Коли вода закипить — витягнути лушпиння. Покласти сало у воду і, коли воно закипить, зменшити вогонь. Варити до готовності близько 1 години, в залежності від величини шматка. Прибрати каструлю з вогню і залишити до повного охолодження. Дістати сало з розсолу, обсушити, прибрати нитка, за бажанням натерти перцем або іншими спеціями. Загорнути у фольгу або пергаментний папір і поставити в холодильник. Через годину можна приступати до пробі.
|