Ванільно – шоколадний сирний десерт: 30 – 40 г желатину 2 ст. молока 500 г нежирного сиру 400 г нежирної сметани або йогурту 3\\4 ст. цукру ванілін за смаком 2 ст. л какао. Желатин заливаємо молоком і залишаємо набухати 1 – 1, 5 години. Набряклий желатин ставимо на повільний вогонь і постійно помішуючи, доводимо до повного розчинення. В желатин з молоком, додаємо цукор і ванільний цукор, помішуємо до повного розчинення і охолоджуємо до кімнатної температури. Сир протираємо через сито або за допомогою блендера до пастоподібної консистенції. В желатинову суміш додаємо сметану, добре перемішуємо і змішуємо з сирною масою. Поділяємо отриману суміш на 2 частини, в одну додаємо какао і добре перемішуємо. У форму заливаємо світлий шар і відправляємо в холодильник до застигання. Або ж можна ставити форму в морозильну камеру хвилин на 15 – 20. Коли перший шар застигне, заливаємо другий і знову відправляємо застигати. Коли десерт повністю застигне, його можна нарізати на порційні шматочки і прикрасити фруктами або шоколадом.
|