Головна » Статті » Рецепти

У медовому сиропі гарбуз
У цьому рецепті об'єдналися відразу кілька способів приготування гарбуза. Спочатку її засипають цукром як на варення і чекають поки гарбуз пустить сік. Потім томят на мінімальному вогні. І в кінці процесу заливають сиропом і запікають у духовці. Їдять цю красу і смакоту полив ароматним сиропом і посипати волоськими горішками.
Кілограм солодкого стиглої гарбуза з оранжевою м'якоттю
250 грам цукру
Півсклянки темного меду (або є)
Кілька бутончиків гвоздики (за смаком)

Гарбуз чистимо від насіння і шкірки. М'якоть ріжемо скибочками не тонше 2 см, інакше гарбуз розвариться і у вас вийде пюре або варення.
Кладемо шматочки гарбуза у велику миску, засипаємо цукром, додаємо гвоздичку і накриваємо кришкою або рушником. Так залишаємо на ніч. За цей час гарбуз дасть сік.
Вранці перекладаємо шматочки гарбуза в каструльку з товстим дном, заливаємо сиропом, який утворився за ніч, накриваємо каструлю кришкою. Ставимо на самий маленький вогонь, варимо під кришкою 10 хвилин. Потім відкриваємо, варимо ще 10 - 15 хвилин.
Тепер треба діяти дуже обережно. Шматочки гарбуза шумівкою або ложкою перекладіть в форму для запікання, залийте зверху медом і полийте сиропом, в якому гарбуз варилася. Весь сироп виливати не потрібно, він повинен бути тільки на дні, щоб гарбуз не пригоріла і підсушився в духовці.
Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 10 - 15 хвилин.
Готова гарбуз повинна бути майже прозорою, але не розвалюватися. Подають її і гарячою, і постигла, полив медовим сиропом і посипати товченими горіхами. Смакові відчуття незрівнянні - гарбуз просто тане в роті...
Просмотров: 670
Категория: Рецепти |
| Теги: гарбуза, гарбуз

Рекомендовані рецепти:

Яблучні сирники
Баклажани з волоськими горіхами
Морквяний торт
"Крем-брюле" з сиру
Тонкі пиріжки з картоплею
Салат з грейпфрутом
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: