Головна » Статті » Рецепти |
У медовому сиропі гарбуз
У цьому рецепті об'єдналися відразу кілька способів приготування гарбуза. Спочатку її засипають цукром як на варення і чекають поки гарбуз пустить сік. Потім томят на мінімальному вогні. І в кінці процесу заливають сиропом і запікають у духовці. Їдять цю красу і смакоту полив ароматним сиропом і посипати волоськими горішками. Кілограм солодкого стиглої гарбуза з оранжевою м'якоттю 250 грам цукру Півсклянки темного меду (або є) Кілька бутончиків гвоздики (за смаком) Гарбуз чистимо від насіння і шкірки. М'якоть ріжемо скибочками не тонше 2 см, інакше гарбуз розвариться і у вас вийде пюре або варення. Кладемо шматочки гарбуза у велику миску, засипаємо цукром, додаємо гвоздичку і накриваємо кришкою або рушником. Так залишаємо на ніч. За цей час гарбуз дасть сік. Вранці перекладаємо шматочки гарбуза в каструльку з товстим дном, заливаємо сиропом, який утворився за ніч, накриваємо каструлю кришкою. Ставимо на самий маленький вогонь, варимо під кришкою 10 хвилин. Потім відкриваємо, варимо ще 10 - 15 хвилин. Тепер треба діяти дуже обережно. Шматочки гарбуза шумівкою або ложкою перекладіть в форму для запікання, залийте зверху медом і полийте сиропом, в якому гарбуз варилася. Весь сироп виливати не потрібно, він повинен бути тільки на дні, щоб гарбуз не пригоріла і підсушився в духовці. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 10 - 15 хвилин. Готова гарбуз повинна бути майже прозорою, але не розвалюватися. Подають її і гарячою, і постигла, полив медовим сиропом і посипати товченими горіхами. Смакові відчуття незрівнянні - гарбуз просто тане в роті... | |
Просмотров: 670 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |