Тушковані овочі є прекрасним доповненням до будь-якого другого блюда. В пост вони служать відмінною підливою як для різноманітних каш (гречки, рису тощо), так і вареної картоплі і навіть макаронів. Що приємно: тушкувати овочі можна практично будь-які. Вони всі добре гармонують один з одним і, які саме інгредієнти будуть всередині страви, більше залежить від особистого смаку, ніж якихось особливих кулінарних правил. Я зазвичай тушу разом моркву, цибулю, солодкий перець, брокколі і томати. Іноді додаю до них консервовану кукурудзу.
Щоб тушковані овочі вийшли смачними необхідно на початку гасити ті з них, яким потрібна більш тривала теплова обробка, і тільки потім вже доповідати інші. Цибулю і моркву бажано гасити, а краще обсмажувати, окремо, і на завершальному етапі гасіння додавати в блюдо. Овочі краще всього тушкувати на олії (можна і оливковій) олії.
Один з тушкованих овочів можна зробити лідируючим у страві. У мене, наприклад, це брокколі. Все інше вже підлаштовується під неї.
|