У турецькій кухні такі відкриті пироги з м'ясом і овочами називаються «піде». Начинку для них можна підібрати по своєму смаку - наприклад, один зробити пиріг з рибою, інший - з м'ясом, овочами, а можна з картоплею та грибами. Продукти для тіста: 11 г сухих дріжджів, 150 мл. молока, 350 г борошна (може трохи більше або менше), 100 мл рослинного масла, одне яйце, по чайній ложці солі і цукру. Для начинки: м'ясо, гриби, солодкий болгарський перець, сир, цибуля, помідори, зелень, спеції, часник.
У теплому молоці розвести дріжджі, додати сіль і цукор, всипати 4-5 столових ложок борошна, розмішати, залишити хвилин на 15. Потім додати яйце, масло, решту борошно, вимісити тісто. Поставити в тепло для підйому. Начинка. М'ясо нарізати дрібними кубиками, гриби - скибочками, помідори, перець і цибулю - дрібними шматочками. В олії спочатку обсмажити цибулю, потім - м'ясо, слідом покласти гриби і перець. Все тушкувати кілька хвилин, посолити, приправити спеціями і зняти з вогню. Коли охолоне - додати помідори, половину тертого сиру, зелень, часник. Тісто розділити на дві-три частини, розкачати кожну за розміром форми або сковорідки. Розкласти начинку на тісто, підвернути краю на начинку і злегка защипнути (як би складочки зробити). Посипати сиром і випікати в розігрітій до 180 градусів 40-45 хвилин.
|