Головна » Статті » Рецепти

Турецький хліб
Дуже смачний і ароматний хліб. Якщо ви віддаєте перевагу домашню випічку магазинним батонам - неодмінно спробуйте приготувати хліб за цим рецептом. За технологією приготування він чимось схожий на мавпячий хліб.

Інгредієнти: чайна ложка сухих дріжджів, 200 мл молока, 500-600 грам борошна, по столовій ложці солі і цукру, чотири столові ложки рослинної олії, одне яйце, часник, спеції, зелень.

Молоко підігріти, розчинити в ньому дріжджі, сіль і цукор. Додати яйце, масло, приблизно 150 грам борошна. Розмішати, поставити опару в тепло для підйому. Коли вона збільшиться, додати решту борошно, замісити пружне тісто. Дати йому трохи піднятися. Хвилин через 20 розкачати тісто в пласт товщиною близько 1 см, склянкою вирізати кружки. Кожен гурток розрізати навпіл.

Круглу форму змастити маслом. Викласти в неї по колу шматочки тіста. Починати потрібно від країв, щоб вийшов квітка.
В пиалку налити олію, всипати приправи, рубану зелень, товчений часник. Змастити цією сумішшю кожен пелюстка і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається хліб 35-40 хвилин.
Хліб виходить смачним, ароматним. Його краще не різати, а ламати руками.
Просмотров: 1049
Категория: Рецепти |
| Теги: хліб, кожен

Рекомендовані рецепти:

Вівсяне печиво з горіхами і сухофруктами
Торт "Медове поліно"
Салат "Цезар" (рецепт)
Кекс столичний
Тістечко пісочне з мигдалем
Вівсяне печиво з цукатами, фініками і родзинками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: