Дуже смачний і ароматний хліб. Якщо ви віддаєте перевагу домашню випічку магазинним батонам - неодмінно спробуйте приготувати хліб за цим рецептом. За технологією приготування він чимось схожий на мавпячий хліб.
Інгредієнти: чайна ложка сухих дріжджів, 200 мл молока, 500-600 грам борошна, по столовій ложці солі і цукру, чотири столові ложки рослинної олії, одне яйце, часник, спеції, зелень.
Молоко підігріти, розчинити в ньому дріжджі, сіль і цукор. Додати яйце, масло, приблизно 150 грам борошна. Розмішати, поставити опару в тепло для підйому. Коли вона збільшиться, додати решту борошно, замісити пружне тісто. Дати йому трохи піднятися. Хвилин через 20 розкачати тісто в пласт товщиною близько 1 см, склянкою вирізати кружки. Кожен гурток розрізати навпіл.
Круглу форму змастити маслом. Викласти в неї по колу шматочки тіста. Починати потрібно від країв, щоб вийшов квітка. В пиалку налити олію, всипати приправи, рубану зелень, товчений часник. Змастити цією сумішшю кожен пелюстка і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікається хліб 35-40 хвилин. Хліб виходить смачним, ароматним. Його краще не різати, а ламати руками.
|