Трубочки з білковим кремом: 2 квадратні пластини листкового тіста 1 яйце для змащування 50 мл води 100 г цукру 2 білка. Кожну пластину листкового тіста розкачати до прямокутника довжиною близько 27-30 див. Нарізати на довгі смужки товщиною приблизно 2,5 см. З кондитерської папери нарізати трикутники, з яких згорнути кульочки-корнетики. Це майбутні насадки для трубочок.. Обернути кожну смужку навколо своєї трубочки, починаючи від вузького кінця трубочки (смужки повинні перекривати один одного). Покласти на деко. Змастити збитим яйцем (жовтком). Випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин. Приготувати білковий крем (італійську меренгу). Для цього воду з цукром нагрівати до температури 118 градусів (або до проби на середню кульку). Білки збити з дрібкою лимонної кислоти до міцної піни. Влити в білки сироп на великій швидкості міксера. Збивати до тих пір, поки білкова маса не охолоне. Перекласти білковий крем кондитерський мішок і наповнити їм трубочки. Посипати цукровою пудрою.
|