Тортилья (іспанський омлет): Картоплю 280 гр Яйця 5 шт Цибулю 140 гр Помідор 1 шт Зелений горошок 1 скл Оливкова олія 3 ст. л Сіль і Перець за смаком. Картоплю почистити, розрізати на половинки і нарізати дуже тонко. Посипати сіллю. Почистити цибулю, розрізати на половинки і дрібно порубати. Гострим ножем нарізати помідори. Влити 2 ст. л. оливкової олії на сковорідку. Розігріти на середньому вогні. Додати картоплю і обсмажити його в течении5 хвилин, постійно помішуючи. Додати цибулю і добре перемішати. Накрити сковорідку кришкою і зменшити вогонь. Періодично помішувати. Яйця розбити в велику миску і збити виделкою, так щоб змішати жовтки і білки. Додати сіль і перець. Коли картопля і цибуля будуть готові, додати в миску з яйцями. Додати помідори і горошок. Додати решту ложку оливкової олії в сковороду і розігріти на середньому вогні, приблизно 1 хвилину. Влити суміш яєць і овочів в сковорідку. Зменшити вогонь. Готувати на слабкому вогні 15 хвилин. Коли майже вся рідина на поверхні омлету випарується, перевернути його на іншу сторону і готувати ще 5 хвилин. Подавати гарячим.
|