Торт «Пташине молоко»: яйце 4 шт. цукор 1 склянку борошно 1 склянку цукор ванільний 1 ч. л. масло для змащування. Для крему: молоко 1 склянку масло вершкове 300 г яйце 10 шт. цукор 2 склянки желатин в гранулах 40 р картопляний крохмаль 1 ст. л. цукор ванільний 3 ч. л. Для глазурі: шоколад темний (60% какао) 150-200 р масло вершкове 50 р. Для тіста яйця збийте з цукром і ванільним цукром дочиста, додайте просіяне борошно і збийте до однорідності. Глибокий лист рясно змастіть маслом, присипте борошном і вилити в неї тісто шаром близько 1 див. Розрівняйте зверху ножем і випікати в попередньо розігрітій до 180 °С духовці до золотистого кольору, 7-10 хв. Бісквіт готовий, коли зубочистка буде виходити з нього сухий. Готовий бісквіт остудіть і розріжте горизонтально на 2 половини. Для крему відокремте білки від жовтків. Крохмаль розведіть в 1 ст. л. води. У глибокій жароміцної мисці розітріть жовтки з 1 склянкою цукру і ванільним цукром, влийте молоко, розмішайте, додайте крохмаль, збийте до однорідності, поставте миску на водяну баню над каструлею з киплячою водою і варіть до загустіння. Остудіть, додайте розм'якшене масло і збийте міксером до пишноти. Желатин залийте 150 мл води на 20 хв, потім прогрійте на водяній бані або мінімальному вогні, помішуючи, до розчинення; процідіть. Білки збийте з 1 склянкою цукру. У збиті білки швидко влийте желатин тонкою цівкою при постійному помішуванні. Додайте приготовлений крем і ретельно перемішайте. Одну половину бісквітного коржа укладіть в глибоку форму, залийте кремом, накрийте другим коржем і залиште застигати на 4-5 год в холодильнику. Для глазурі шоколад розтопити з маслом на водяній бані або в мікрохвильовій печі, дістаньте застиглий торт з форми і облийте його зверху і з боків. Дайте застигнути в холодильнику 1 год і подавайте.
|