Для тіста: три яєчних жовтки, 3/4 склянки борошна , половина склянки цукрового піску, 100 грамів вершкового масла, третина чайної ложки соди. Для крему: три яєчних білка, склянку цукру, лимонна кислота, одна столова ложка (з верхом) желатину. Для помадки: дві столові ложки какао-порошку. три столові ложки цукрового піску, дві столові ложки сметани, пакетик ванільного цукру, 30 г вершкового масла. Спочатку потрібно приготувати тісто. Яєчні жовтки збити з розм'якшеним вершковим маслом, додати цукор і соду погашену оцтом, потім поступово додати борошно. Тісто викласти на деко, застелене папером для випічки. Це кількість інгредієнтів розрахована на корж розміром 12х18 див. Лист з тістом поставити в духовку і випікати на середньому вогні до готовності, а потім корж дістати і остудити. Приготувати крем, для цього желатин розмочити у невеликій кількості води, поки він не набрякне, а потім поставити на невеликий вогонь і, не доводячи до кипіння, дати йому повністю розчинитися, після чого остудити до кімнатної температури. Білки акуратно збити, додавши трохи лимонної кислоти. Потроху ввести в білкову масу цукор, не перестаючи збивати, потім додати желатин. Зробити глазур. Цукор змішати з какао-порошком додати ванілін, а потім сметану, все це перемішати і поставити на невеликий вогонь. Додати вершкове масло і, постійно помішуючи, довести до кипіння, а потім охолодити. На охолоджений корж викласти частину крему і дати йому трохи застигнути, після чого викласти інший крем, намагаючись, щоб він ліг рівним шаром по всій поверхні коржа. Торт поставити в холодне місце, щоб крем добре застиг, а потім полити глазур'ю.
|