Торт «Медовий»: Для тіста: яйця 3 штуки цукор 1\\2 склянки мед 2 столові ложки розпушувач 1 чайна ложка борошно 1 склянку рослинна олія 2 столові ложки. Для крему: сметана (30% жирності) 400 г цукор 1\\2 склянки ванільний цукор за смаком. Для прикраси: волоські горіхи 1\\2 склянки шоколад за смаком. Яйця збити міксером з цукром і медом. Влити тонкою цівкою олію. Всипати борошно з содою, перемішати. Має вийти тісто, трохи густіше, ніж на млинці. Сковороду (краще брати невелику) поставити на мінімальний вогонь. Злегка змастити рослинним маслом. Коли сковорода прогріється, вилити в неї одну третину тесту. Нахиляючи сковороду в різні сторони і розмазуючи тісто ложкою, розподілити тісто по дну сковороди рівним шаром. Закрити сковороду щільною кришкою. Смажити корж 4 хвилини. Низ коржа повинен покритися засмаженою скоринкою, а верх пропаритися і перестати бути липким. Лопаткою провести по колу коржа, відокремлюючи його від сковороди. За допомогою двох широких лопаточок акуратно перевернути корж на іншу сторону. Знову закрити сковороду кришкою і смажити корж з другої сторони, приблизно 2 хвилини. Перекласти готовий корж на стіл, при цьому нахилити сковороду так, щоб корж сам з'їхав на стіл. Так само випекти 2 коржі. Крем: Сметану збити міксером до легкого загущення. Всипати цукор. Ще збити. Коржі змастити кремом. Залишити просочуватися при кімнатній температурі на 2 години. Прикрасити торт шоколадом або горіхами. Або 1 тонкий корж добре підсмажити, подрібнити його в крихту і посипати тортик.
|