Нехай вас не бентежить присутність в рецепті меду - його зовсім небагато, тільки для аромату і контрасту смаків. Інгредієнти: 400 грам гарбуза, чотири картоплини, дві середні морквини, дві часточки часнику, дві чайних ложки меду, сіль і чорний мелений перець за смаком чебрець, розмарин, рослинне масло.
Гарбуз очистите від шкірки і серединки з насінням. Наріжте м'якоть невеликими шматочками. Картоплю і моркву наріжте кружечками або кубиками - кому як подобається. Обмажте картоплю олією, посоліть, приправте розмарином, перцем, перемішайте і залиште на 15 хвилин. Дрібно порубаєте часник. Викладіть його в змащену маслом форму. Зверху покладіть шар картоплі. Поставте в розігріту до 200 градусів духовку на десять хвилин. Гарбуз намажте медом, зверху посипте перцем і розмарином, трохи присолите. Дістаньте картоплю, викласти гарбуз і полийте олією. Морквину посипте чебрецем, поперчіть, посоліть, полийте маслом і покладіть поверх гарбуза. Поверніть овочі в духовку, запікайте ще хвилин 20-25. Можна налити на дно форми трохи водички - овочі не підгорять і приготуються швидше. Смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. Приємного апетиту!