Торт дамські пальчики: Борошно пшеничне 200 грам; Сіль щіпка; Масло вершкове 130 грам; Яйця-5 штук; Вода холодна 300 грам; Для крему: Сметана 450 грам; Цукор 1 склянка; Шоколад 1 плитка; Загусник 1 упаковка; Борошно просіяти через сито і додати сіль. У каструлі закип'ятити масло з водою, борошно відразу всипати в киплячу воду, перемішайте міксером, до тих пір, поки тісто не відійде від стінок каструлі. Коли тісто охолоне, вводити яйця і гарненько замісити, воно не стане гладким. Поставте тісто в холодильник на 40 хвилин. Розігріти духовку до 200 градусів, на низ духовки поставити каструлю з водою, для утворення пари. Форму обов'язково змастити маслом і покласти пергаментний папір. Взяти кондитерський шприц, (якщо немає, то дуже щільний целофановий кульок, зробити в ній отвір) і перекласти тісто. Видавлювати тонкі ковбаски, довжиною 6-7 сантиметрів. Випікати в духовці до золотистого кольору пальчики, потім остудити. Зробити крем. Сметану збити з цукром, додати загусник до сметани, перемішати. Ковбаски занурювати в сметанний крем і викладати на тарілку гіркою, поливаючи сметанним кремом. Готову гірку посипати потертим шоколадом.
|