Торт «Ванька кучерявий»: кефіру 200 грам яйця 3 штуки цукру 1 стакан соди 1 чайна ложка ванілін за смаком борошна 6 ст. ложок какао 3 ст. ложки сметани 200 грам (крем) цукру 1 склянка (крем) молока 100 грам (глазур) цукру 4 ст. ложки (глазур) какао 2 ст. ложки (глазур) вершкового масла 1 ст. ложка (глазур). Розтерти яйця з цукром і ваніліном в мисці. Влити кефір, додати борошно і гашену оцтом соду. Ретельно перемішати. Розділити тісто на 2 частини. В одну частину додати какао. Викласти тісто у форми і запекти в розігрітій духовці 2 коржа. Білий корж нарізати кубиками. Умочити кожен кубик у сметанний крем. Щоб приготувати крем, збити міксером сметану і цукор. Змастити сметанний крем шоколадний корж і викласти на нього гіркою кубики з білого коржа. Щоб приготувати глазур, налити молоко в каструлю і довести до кипіння. Додати цукор, какао і варити 4 хвилини. Додати вершкове масло і варити 3 хвилини. Залити торт приготовленої глазур'ю. Замість глазурі торт можна посипати тертим шоколадом.
|