ТОРТ «ФРУКТОВИЙ РАЙ: Яйце — 4 шт Цукор — 320 р Сіль (маленьку щіпку) Крохмаль — 40 г Борошно — 120 г Розпушувач — 1 ч. л. Ванілін — 2 пач. Апельсин — 1 шт Ягоди фрукти (вага без кісточок) — 900 р Йогурт — 250 г Желатин — 30 р. Для бісквіта: збиваємо 2яйца з 60 гр. цукру, продовжуючи збивати, додаємо дрібку солі, 20гр. крохмалю, 60 гр. борошна, 1/2 ч. л. розпушувача, ванілін і цедру з половини апельсина. Виливаємо тісто в змащену маслом і присипану борошном форму (26см), я дно форми завжди стелю кружком з пекарської папери, ставимо в заздалегідь розігріту до 200°духовку і випікаємо 10-15хв. до зарум'янювання. Поки перший печеться бісквіт, швиденько замішуємо тісто для другого (вищевказаним способом), виймаємо з духовки перший готовий бісквіт і випікаємо другий. Замочуємо 30гр. желатину в холодній воді! Для начинки я використовувала абрикоси і полуницю. Абрикоси обдати окропом, зняти шкірку, відокремити від кісточок(вага очищених фруктів і ягід 900гр) і в каструльку, тудаже порізаний на четвертинки полуницю + 200гр.цукру, коричневого або який є. Доводимо до кипіння і відразу вимикаємо. Всю масу збиваємо 2-3-х секунд або міксером, або ось такою штукою, як на фото (не знаю як «воно» називається))) Відразу ж в гарячу фруктову масу додаємо набряклий і віджатий желатин, заважаємо ложкою, поки желатин не розчиниться.Коли начинка охолола і стала тепла, вводимо йогурт, я використовувала звичайний білий підсолоджений без смакових добавок з незбираного молока. Ось і майже готове, беремо форму в якій пекли бісквіти, вистилаємо харчовою плівкою, на дно бісквіт зверху вилити фруктово-йогуртову масу (вона рідка) зверху накриваємо другим бісквітом і в холодильник на 4-5годин. Коли все готово накриваємо форму з тортом стравою і переварачиваем,знімаємо форму і плівку. Прикрашаємо очищеним апельсином і ягодами-фруктами.
|