Дане блюдо, звичайно ж, не можна назвати справжньою східною самсою, але певна схожість все ж є, хоча страва також нагадує пиріжки або вареники з тіста, в яке додається сир і з начинкою з грабів, але випічка від цього стає не менш смачною і апетитною. Є сирну "самсу" цілком можна як в гарячому, так і в холодному вигляді.
Інгредієнти, які знадобляться: приблизно два з половиною-три склянки пшеничного борошна, 100 г сиру твердих сортів, 150 г сметани, одне яйце, 50 грамів вершкового масла, одна чайна ложка цукру і по одній половинці чайної ложечки (або навіть трохи більше) солі і харчової соди, близько 400-500 грамів грибів (свіжих або морожених), одна-дві ріпчасті цибулини.
Спочатку гриби слід порізати і обсмажити разом з подрібненою цибулею до готовності, а також посолити їх і поперчити, а потім отриману начинку остудити. М'яке вершкове масло розтерти з сирим яйцем, додати до них сіль і цукор, після чого додати сметану і натертий на дрібній тертці твердий сир, а потім соду, погашену оцтом. Далі в суміш додати просіяне борошно і замісити тісто, яке має бути еластичним і не липким. Дати тісту постояти близько півгодини, а потім розділити його на 12 частин і з кожного сформувати корж за розміром більше долоні. На корж викласти начинку, розділивши її рівномірно і заліпити заготовку у формі своєрідного вареника, після чого викласти на змащене деко і випікати в гарячій духовці близько 20 хвилин.
|